Védjük együtt a környezetet

Hungarocell leadás

A leadott hungarocell hulladékanyagát garantáltan újrahasznosítjuk, és környezetbarát thermobetont állítunk elő belőle.

Nálunk garantáltan újrahasznosul a hungarocell hulladék

Napjaink egyik égető kérdése, hogy a háztartásainkban és az építkezéseink során keletkező hulladékok milyen szinten terhelik környezetünket, és annak hányad része újrahasznosítható.

A hungarocell kapcsán jó hírekkel szolgálhatunk: gyűjtőpontjainkon leadott hungarocell hulladékanyagát garantáltan újrahasznosítjuk, és környezetbarát thermobetont állítunk elő belőle! Az alábbiakban bemutatjuk a begyűjtés és újrahasznosítás folyamatát, megválaszolva a gyakran felmerülő kérdéseket.

Milyen hungarocell hulladékot adhatok le?

Lehetőség van mind az építőiparban használatos hőszigetelő EPS (extrudált polisztirol) hungarocell, illetve a háztartásokban megjelenő hungarocell csomagolóanyag leadására is. Ilyen például a háztartási gépek, bútorok, elektronikai cikkek hungarocell csomagolása.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a leadott hulladéknak?

A leadáshoz mindössze annyi a követelmény, hogy a hungarocell anyag fehér színű és tiszta legyen: tehát pl. építési törmelék, ragasztóanyag, stb. nem szennyezheti a leadott hungarocellt, mert ez esetben elutasításra kerül a begyűjtés.

Hogyan hasznosítják újra a hungarocellt, mi lesz belőle?

A Masterplast cégcsoport által elindított Hungarocell Zöld Program egy körforgásos gazdálkodást valósít meg: a gyűjtőpontokon leadott hungarocellt feldolgozzák és újrahasznosítják, úgynevezett thermobetont állítanak elő.

E folyamat során a hungarocellt visszabontják apró polisztirol golyócskákra, és cementtel illetve speciális felületaktív anyaggal vonják be. Ennek eredménye a thermobeton, ami egy környezetbarát beton adalékanyag: felhasználható hőszigetelésre, aljzat kialakításra, födém feltöltésre is, környezetbarát alternatívaként szolgál hőszigetelő és beton anyagok helyettesítésére.

Hol adhatom le a hungarocellt?

Ahhoz, hogy a hungarocell résztvegyen a körforgásos újrahasznosításban, az erre kijelölt gyűjtőpontokon (ÖKO Pontokon) szükséges leadni. Hazánkban közel 100 ilyen öko pont üzemel, teljes megyei lefedettséggel – elhelyezkedésüket az alábbi térképen találja.

Hungarocell leadási pontok

[itt kellene a gyűjtőpontos embedded térkép]