Fontos kérdés

Kád beépítés Thermobeton segítségével

Könnyen bedolgozható, hatékony hőszigetelő és stabil megtámasztást biztosít a kád és zuhanytálca számára a Thermobeton.

Kád beépítés gyorsan, thermobetonnal

A lemezből illetve akrilból készült kádak, zuhanytálcák beltéri ágyazására és hőszigetelésére is kiváló alternatívát nyújt a thermobeton: könnyen, gyorsan bedolgozható, hatékony hőszigetelő és stabil megtámasztást biztosít.

Tudnivalók a kád beépítésről

Fürdőszoba építés vagy felújítás esetén általánosságban kétféle kád típus közül választhatunk: szabadon álló kád illetve beépített kád. A fürdőszobák túlnyomó részébe beépített kád kerül, amelyhez a kádat körülvevő szigetelő és térkitöltő anyag szükséges. Ugyanez igaz a beépített zuhanytálca ágyazatára.

Az erre használatos anyaggal szemben több követelmény is felmerül:

  • Legyen jó hőszigetelő
  • Adjon stabil megtámasztást
  • De legyen rugalmassága is

A thermobeton egy olyan beton adalékanyag, amely egyszerre teljesíti ezeket a követelményeket. Csak cement és víz (opcionálisan homok) szükséges az elkészítéséhez, és a betonhoz hasonlóan adagolható, építhető.

Így kell használni a thermobetont kádak beépítésére

  • A thermobeton elkészítése és beépítése hasonlít a hagyományos beton használatához – figyelembe véve az alábbi javaslatokat:
  • A thermobeton elkészítéséhez a thermobeton adalékanyagon kívül kizárólag víz és cement szükséges. Kézi keveréssel, vagy betonkeverővel alapos keverést követően használható. Figyelem: keverési ideje másfélszer több mint a hagyományos betonnak, mivel a speciális adalékszernek idő kell, hogy felhabosítsa a keveréket.
  • Hagyományos módon minimum 5 cm vastagságban betonként lehet beépíteni, egészen 40 cm vastagságig. 15-20 m2-ként dilatálás szükséges
  • Nedvesíteni és utókezelni nem szükséges, viszont 3-4 napig fóliatakarással védjük a gyors kiszáradástól (adalékszerek, pl. kötésgyorsító hozzáadása nem megengedett).

Javaslatunk a kádak, zuhanytálcák ágyazatának kialakítására:

  • A beépített kádak és zuhanytálcák aljzatához, szigeteléséhez a P200-as típusú thermobetont javasoljuk.